STOP BULLYING : Mean

Entah kenapa, ketika saya mendengarkan lagu Mean dengan seksama dan membaca lyricnya dalam-dalam dari Taylor Swift tiba-tiba aja air mata keluar (mulai drama). Sebenernya nggak drama, tapi itu kayak refleksi kekesalan sama orang-orang yang dulu pernah mem-bullied saya, mengejek, dan melempar kata-kata kasar.

Masih inget, waktu SMA pernah di bully sama kakak kelas 1 angkatan, cuma gara-gara kalo saya jalan terus pegang-pegang rambut. Lalu, semua kakak kelas (termasuk saudara saya) sama sekali nggak mau nyapa saya di sekolah, mungkin karena malu punya adik yang “dibuli masal”. But did I do something wrong? Toh, saya nggak akan mengganggu mereka kalau mereka nggak mengganggu saya.

Membuli, dan meng-underestimated orang adalah hal yang sangat luar biasa tidak penting. Bagaimana ketika kamu membuli orang, lalu tiba-tiba aja 10 tahun kedepan, mereka menjadi bosmu? atau rekan kerjamu?

Siap-siap tutup muka.

Mungkin, kalau dulu ada lagunya Taylor Swift yang Mean, saya akan bernyanyi dan teriak sama mereka

Someday I’ll be living in a big old city
And all you’re ever gonna be is mean
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me
And all you’re ever gonna be is mean

Ayo teman-teman, dan adik-adik yang sekarang sering di buli, be brave! Save your own dignity. Jangan mau di buli. Jangan takut! Selama kalian pinter, baik, dan mengerjakan hal yang baik dengan benar pula, percaya deh you will be okay! We are living on 2011 now. Bukan jamannya lagi dibuli!

Semoga video dari Taylor Swift ini, bisa menginspirasi :

You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again got me feeling like I’m nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I’m wounded
You, pickin’ on the weaker man

Well, you can take me down with just one single blow
But you don’t know what you don’t know

Someday I’ll be living in a big old city
And all you’re ever gonna be is mean
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me
And all you’re ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

You, with your switching sides and your walk-by lies and your humiliation
You, have pointed out my flaws again as if I don’t already see them
I’ll walk with my head down trying to block you out ’cause I’ll never impress you
I just wanna feel okay again

I’ll bet you got pushed around, somebody made you cold
But the cycle ends right now ’cause you can’t lead me down that road
And you don’t know what you don’t know

Someday I’ll be living in a big old city
And all you’re ever gonna be is mean
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me
And all you’re ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
With that same big loud opinion but nobody’s listening
Washed up and ranting about the same old bitter things
Drunk and grumbling on about how I can’t sing

But all you are is mean
All you are is mean and a liar and pathetic and alone in life
And mean, and mean, and mean, and mean

But someday I’ll be living in a big old city
And all you’re ever gonna be is mean, yeah
Someday, I’ll be big enough so you can’t hit me
And all you’re ever gonna be is mean

Why you gotta be so mean?

Love, nanath

Advertisements